27 Temmuz 2009 Pazartesi

Düğününüz İçin Tavsiyeler

Romantik düğün davetleri yaratmak için, pembenin gösterişli dokusundan, çiçeğin büyülü kokusundan ve yaratıcı fikirlerin coşkulu yorumlarından faydalanın. Bu sayfadan esinlenin ve yaratıcılığınızı sınırlamayın!

İlham kaynağı: Doğa

Düğün ve nişan yemeklerinin vazgeçilmez rengi beyaz, sofra dekorunda da saf ve temiz ruhunu gösteriyor. Düğün sofrasının beyaz dokusunu bozmamak amacıyla sandalyelerinizi de kumaş kılıflarla giydirebilirsiniz. Ama mekanı bir kumaş panayırına da çevirmeyin.

Maşın cinsi ve rengi tarzınıza uygun olmalı. Çiçek vazgeçilmez bir detay olarak sadece vazoda değil, tabakların üzerinde de farklı ve doğal sunum oluşturur. Misafirlerin giderken götürebilecekleri nilüferlere ne dersiniz? Kır sandalyelerini de kumaş yerine çiçeklerle de süsleyebilirsiniz.

Masa kartları isme özel olabileceği gibi, toplu olarak masa grubunu da belirtebilir.

Masa süslemesi olarak cam vazolarda çiçekler ve mumlar kullanıyorsanız, bunları aynaların üzerinde sergileyin. Ayna bu kompozisyonu hem daha zengin gösterir hem de mumların ışıltısını yansıtarak, masanın ışık dengesini ayarlar.

Evde kutlama zamanı

Evde hazırlayacağınız aile arasındaki bir düğün ya da nişan yemeği için, sofrada beyazın gücünden, dekorunda da çiçeğin çekici yorumlarından faydalanın. Beyaz masa örtüsünü, yeşil yapraklarla renklendirebilirsiniz. Beyaz sarı gülleri ise sofra çevresinde farklı vazolarda kullanmayı ihmal etmeyin.

Mum ışığı kutlama atmosferinin romantik bir tarz kazanmasını sağlar. Sadece sofrada değil, balkona, yerlere, banyoya, kapı girişine, şömine üzerine, cam fanusların içine, bulduğunuz her güvenli köşeye mum ışığının pırıltısını taşıyın.

Eğer biraz daha resmi ve şık bir dekordan yanaysanız, bunu sofra takımında altın çatal bıçak takımlarında hissettirebilirsiniz.

Evdeki parti için, müzikle, fotoğraf çekimleriyle, içki ve yemek servisiyle, tuvalet düzeniyle ilgilenecek birilerini bulun. Otopark sorunu olan bir caddede oturuyorsanız, vale servis de gerekebilir.

Renkli bir gün

Düğün rengi beyazdır diye bir genelleme yapmak haksızlık olur. Özellikle de güzelim kır çiçeklerini gördükten sonra. Düğün davetinizi belirleyeceğiniz iki renk üzerinde tasarlayabilirsiniz. Lila ve pembe düetine ne dersiniz? Canlı, romantik ve kesinlikle çoook farklı.

Mekan süslemesi yaparken, klişelerin dışına çıkın. Mutlaka cam bardakların içinde çiçeklerin olmasına gerek yok. Seçeceğiniz 10 adet hasır çanta ya da sepetle, göz alıcı ve unutulmayacak bir çiçek düzenlemesi yaratabilirsiniz.

Renk karmaşası tuzağına düşmeyin. İki ya da üç renk belirleyin ve düğün konseptinde bunların dışına çıkmayın. Davetiyenizde de aynı renkleri kullanırsanız, misafirlerinize konsept hakkında fikir de vermiş olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder