28 Temmuz 2009 Salı

Düğün Albümü Seçerken

DÜĞÜN ALBÜM ÇEŞİTLERİ VE FİYATLARI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ….



Mutlu gününüzün en değerli hatırası olarak düğün fotoğraflarınızı ömür boyu saklamak isteyeceksiniz. Sizi yansıtacak en doğru seçimi yapmanız için aldığımız notlara bir göz atın.

Henüz içine koyacak tek bir fotoğrafınız bile olmasa da albümünüzü seçmek için mümkün olduğunca fazla seçenek görmeye ve kendi tarzınızı belirlemek için biraz zaman ayırmaya değer. Sonuçta o; en güzel anılarınızı barındıracak, evliliğinizle birlikte, anıların uzun yıllar boyu taze kalmasını sağlayacak. Düğününüzün ardından uzunca bir süre rafa kalkmaya bile fırsat bulmadan elden ele geçeceğine göre, kendi kişisel zevkinizi yansıtarak doğru mesajı verdiğine emin olmanızı öneriyoruz.

Aslında fotoğrafçınızı seçtiğiniz an, albümünüzün tarzını da belirlemiş oluyorsunuz. Genellikle fotoğrafçılar kendileri size özel olarak bir albüm hazırlıyorlar. Yapacağınız görüşmede tüm alternatifleri inceleyin. İki alternatif üzerinde durmak daha garantili olabilir.

İlk iş tarzınızı belirlemek

İşe ne istediğinizi bilerek başlamanız size zaman kazandıracak. Bunun için farklı tarzlardan kendinize en yakınını seçin.

Klasik her zaman modadır

Klasik bir sunum için, anne babalarınızın düğün albümü gibi deri kapaklı bir albüm seçebilirsiniz. Kumaş ya da suni deri de düşünülebilir. Kumaşın üzerine baş harfleriniz gibi çeşitli işlemeler de yapılabilir. Bu albümlerin sayfaları genellikle beyaz ve kalınca oluyor ve her sayfada tek bir kareye yer veriliyor. Sayfaların kenarlarında küçük zarif motifler olabiliyor, bu motiflerin zevkinize uyduğundan emin olmak için –kırtasiyeden kendiniz alıyorsanız- albümü ambalajından çıkarttırarak mutlaka içine bakın.

El yapımı daha sanatsal

Yaratıcı bir arkadaşınızla birlikte el yapımı bir albüm hazırlamak da bir alternatif. Böylece boyut, renk ve kapak malzemesi gibi seçimlerinizi birlikte yaparken çok daha özgür olursunuz.

Dijital baskı çok popüler

Dijital çekilen fotoğraflar albümün sayfalarına direkt bastırılabiliyor. Böyle bir albümü aynı zamanda bir dergiye de benzetebiliriz. Bu kareler çeşitli boyutlarda direkt sayfanın üzerine basıldığından oldukça modern bir görünüme sahip. Bazı kareler büyük, bazıları küçük küçük sıralanırsa, sayfaları çevirdikçe düğününüzün bir film şeridi gibi gözünüzün önünden geçtiğini fark edeceksiniz.



Siyahın modern bir havası var

Siyah sayfalarda, renkli fotoğraflar çok güzel duruyor. Genelde haklı olarak tercihler beyazdan yana olsa da fotoğraf karelerini daha iyi ortaya çıkarmak için siyah sayfaları olan bir albüm de tasarlanabilir.

Kaliteye dikkat!

Fotoğraflarınızı saklamak için kendinize kaliteli bir albüm seçtiğinizden emin olun. Altın yıldönümünüzde de düğün karelerinizin ilkinde olduğu kadar yeni görünebilmesi için bu şart. Artık çoğu fotoğrafçı fotoğrafları cd olarak size verse de ilk albümünüzün kalıcı olmasını isteyeceksiniz (Bu arada cd’lerin ömrünün sınırlı olduğunu aklınızda bulundurarak kendinize ayrı bir hard disk edinmenizi öneriyoruz). Albümünüzü sakladığınız yere lütfen dikkat. Belki onu bir dolap içinde korumayı düşünebilirsiniz. Sayfalarının geçen yıllarla kıvrılıp büzüşmemesi için yatar olarak yerleştirmekte fayda var.

Albümünüze yapacağınız herhangi bir emek ya da yatırımdan kaçınmayın, evliliğinizde geçecek uzun yıllarla birlikte onun öneminin giderek arttığını göreceksiniz.

Kaynak: Brides
DÜĞÜN ALBÜM ÇEŞİTLERİ VE FİYATLARI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder