15 Ağustos 2009 Cumartesi

Düğün Mekanı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Hayallerinizi gerçekleştirecek o muhteşem gece için, nasıl bir mekan istediginize düğün tarihinizden 6-8 ay önce belirlemelisiniz. Bir kır düğünü mü, yoksa lüks bir otelde görkemli bir düğün mü hayal ediyorsunuz?
Deniz Kenarında Bir Düğün : Bir yaz düğünü yapmayı planlıyorsanız ve denize kıyısı olan bir ilde yaşıyorsanız, akıllara kazınacak bir düğün yapabilirsiniz. Ayışığının eşliğinde edeceğiniz ilk dansınızı kimse unutmayacak. Haziran, Temmuz, Agustos ayları bu tür düğünler için uyun aylardır.Kır Düğünü : Çimlerin üstünde, çiçeklerin arasında yapılan bu düğünlerin tek kötü tarafı gündüz yapılmasıdır. Kır düğünü yapmayı düşünüyorsanız, bahar aylarında çimler üstünde güzel bir törene hazır olun.En uygun zaman Nisan Mayıs ve yaz ayları olsa da çamurlu bir evlilik töreni geçirme riskiniz olabileceğini göz ardı etmemek gerekir.Tercihinizi kır düğününden yana kullandıysanız her tarafı Çiçeklerle kaplı bir duvak,canlı rengarenk çiçeklerden oluşan bir gelin çiçeği sizi tamamlayacaktır.Teknede Düğün : Denizi sevenler için teknede düğün fikri çok cazip ve son zamanlarda revaçta olan bir fikir.
En güzel gecenize yakamozla parlayan denizin eşlik edecek.Ancak teknelerde misafirlerin istedikleri saatte ayrılma olanakları bulunmuyor. Tekne belirli noktalardan misafirleri alarak denize çıkıyor ve belirli bir saatte geri dönüyor. Tekne düğünü fikrinde karar kılmışsanız davetiyelerinizi tasarlarken geminin kalkış noktalarını davetiyenize eklemeyi unutmayın.Nikah + Kokteyl: Sade bir nikah da tercih edebilirsiniz. Ama nikahtan sonra yapılacak kokteyl davetlilerin güzel vakit geçirmesini sağlayacaktır. Eğer yaz aylarında evlenmeyi düşünüyorsanız nikah dairelerinin aylar öncesinden dolduğunu unutmayın. Kokteyl düşünüyorsanız süre, davetli adedi ve mekanı bir bütün olarak düşünmeniz gerekecek.Kapalı mekanlar:Düğününüzü bir otelde,dinlenme tesisi veya evinizde yapmak istiyor olabilirsiniz.Sıradan bir günde gittiğiniz ve hayran kaldığınız bir mekanda düğün yapmak istiyorsanız organizasyon şirketleri her ortamda düğün yapabilme olanağını sağlıyorlar.Daha önce böyle bir organizasyona evsahipliği yapmış bir mekanı tercih ediyorsanız mekan sahibi ile görüşerek organizasyon hakkında görüşebilirsiniz. Beş yıldızlı otellerin balo salonları hala en çok tercih edilen düğün mekanları olmaya devam ediyor.Düğün mekanlarıyla ilgili son olarak mekanınızın davetli sayınıza göre yeterli olmasına dikkat edin. Mutlaka mekanla ilgili görevlilere salonun kaç kişi ağırlayabileceğini danışın, fakat yine de salonu masalar yerleştirildikten sonra görmeyi talep edin. Mekanı incelerken kolonların durumunu göz önünde bulundurun.Mekanla ilgili görüşmelerinizi yaparken mutlaka araba parkı konusunda anlaşma yapın. Misafirlere uygulanacak fiyatla ilgili anlaşmaya varın ve misafirlerinize de durumu bildirin.Mekanın açık adresi ve hatta krokisinin davetiyede yer alması davetlilere kolaylık sağlayacaktır.
BİLGİ VE İSTEKLERİNİZ İÇİN DÜĞÜNMELEĞİ ASİSTANINA TIKLAYINIZ….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder